Menu Sluiten

25 cadeaus onder €25 voor zieke of chronisch (pijn)patient

Troost en/of ondersteuning: maar liefst 25 ideeën voor het perfecte cadeau onder €25, voor zieke familie en vrienden of dierbaren met chronische pijn. 

Voor iedereen en elke gelegenheid
Voor de zomaar, voor een gelegenheid, een verjaardag, Moederdag, Sinterklaas of Kerst, of voor wanneer je op (zieken)bezoek gaat.

Cadeau voor zieke

Opkikkertje
Of vrienden, familieleden of geliefden nu herstellende zijn van een ziekte of operatie, of wanneer ze al langdurig  ziek zijn of pijn lijden, het kan  voor hen een wereld van verschil maken als jij met het juiste cadeau komt aan zetten. Het kan een glimlach opwekken, troost bieden, verlichting of steun bieden en een boodschap van hoop en liefde overbrengen.

Ongeacht je budget
Hier bij AnnaRaymann.nl hebben we zelf te maken met ziekte en pijn, en begrijpen we de impact die een doordacht cadeau kan hebben. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen bij het vinden van het perfecte geschenk, ongeacht je budget. Of je nu op zoek bent naar een lief kleinigheidje of een grandioos gebaar, wij hebben opties die zeker gewaardeerd zullen worden.

cadeau voor patient

Samengesteld door pijnpatiënten
Wat maakt onze cadeau-lijst zo speciaal? Wel, elk idee is mede tot stand gekomen dankzij de  suggesties van vele mensen die zelf met chronische pijn leven. De ervaringen, inzichten en praktische tips van de meer dan 4500 leden van onze Facebookgroep hebben onze lijst geperfectioneerd. Zodat je gegarandeerd een glimlach kunt toveren op het gezicht van je dierbaren.

Onder de €10 attenties

Tover een lach op het gezicht van je dierbare voor nog geen tientje met bijvoorbeeld:

1. Het kaartje dat telt:

Voor iemand die eigenlijk geen tijd heeft: alleen al een kaartje sturen is al een liefdevol gebaar. Een lief kaartje bij de post tussen de rekeningen en reclame maakt iedereen blij. Alleen, let wel op en stuur geen kaartje met ‘Word maar weer gauw beter’ of ‘Get well soon’ aan een chronisch patiënt. Dat slaat dan namelijk nergens op, en kan daarom in niet zo’n goede aarde vallen.
Mooi zijn bijvoorbeeld de Steuntje in de rug-kaarten en de kaarten van Martin Gijzemijter.

 2. Leesplezier:

Limiet gehaald

Voor de nodige afleiding is er het autobiografische boek ‘Limiet gehaald’.  Inspirerend en met een lach en een traan. Over een bijzonder jaar uit het leven van een chronisch pijnpatiënt. Volgens de lezers van dit boek heeft het maar één nadeel: je leest het achter elkaar uit! Uitverkocht in de geprinte versie, maar nog wel te koop als pdf voor slecht €3,95 om te lezen op tablet of laptop.

 

  3. Puzzel Plezier:sudoku

Een sudoku-, kruiswoord-, of ander soort puzzel. Wel zo fijn als je de voorkeur én het niveau van de pijnpersoon kent, want voor bijvoorbeeld een heel goede puzzelaar is een boekje van niveau 1-2 niet leuk.

   4. Tijdschriften en hobbybladen:

Balden die tegemoet komen aan de interesse van de patiënt, bv opinie-, mode-, -sport-, of computerbladen. Of hobbybladen zoals fotografie en/of foto’s bewerken, quilten, mozaïeken, looming, scrapbook of tekenen/ schilderen.

   5. Hulpboek:

Als degene waarvoor je een kado zoekt een chronisch (pijn) patiënt is, dan heeft deze vast al

Lieve Help! Chronische pijn

gemerkt dat het behouden van je sociale netwerk een hele uitdaging is, zelfs heel lastig kan zijn. Het boek ‘Lieve Help! Steunen en gesteund worden bij chronische pijn en ander onzichtbaar leed’ geeft heel veel praktische en onmiddellijk toepasbare tips en handvatten voor de patiënt, partner, kinderen, familie en vrienden om de sociale relaties te verbeterenHelaas niet meer in de gedrukte versie, maar wel in e-boekvorm verkrijgbaar. In zijn geheel of in drie afzonderlijke delen, al vanaf € 2,95!

 

6. Verzorging en Comfort:luxe zeepje

Toiletartikelen die altijd welkom zijn, zijn bijvoorbeeld handcrème, bodylotion, douche- of badschuim of een fijn luze zeepje. Klein, maar fijn kan het de zieke een heerlijk rijk gevoel geven.

  

 7. Verrassingsmand:

Een verrassingsdoos of –mand met kleine pakjes. Als een patiënt een moeilijke week heeft, b.v. in het ziekenhuis ligt of een zware behandeling achter de rug heeft, of omdat diens partner een weekje weg is, maak dan een mand met een klein cadeautje voor elke dag. Al komt het maar van de Euroshop of de Action, het mag ook een grapje of een kaartje met een lieve tekst erop zijn, als het de patiënt op een of ander manier maar even blij maakt.

 8. Warmte en comfort:

Een flexibele warmwaterkruik met hoes.
Heerlijk om in de wintermaanden over pijnlijke plekken te draperen.

 9. Afleiding:

Een kleurboek voor volwassenen, met mooie natuurplaten met mandala’s, of een kleurboek op nummer. 

 

 
10. Muziek maken:mondharmonica

Muziek, en zeker zelf muziek maken, kan wonderen doen voor iemand met chronische pijn. Als de patiënt er enigszins voor open staat, is een mondharmonica een leuk kado.[/acc_item]
€10 – € 15 presentjes

Hoe je met minder dan €15 iemand die ziek is een hart onder de riem steekt! Met bijvoorbeeld:

1. Bloemen met Zorg:

bloemen voor zieke

Geef een klein boeket of een onderhoudsarme plant met vaasje om het leven op te fleuren zonder de last van onderhoud.
Extra lief: als je een boeket bloemen meeneemt naar een pijnpatiënt, zorg er dan ook zelf voor dat jij de bloemen bij hen thuis afsnijdt en in een vaas zet. Of geef de bloemen met vaas en al. Beter nog: geef helemaal geen groot boeket bloemen. Het is natuurlijk prachtig, maar als de bloemen verwelkt zijn, is het voor een pijnpatiënt een hele klus om de boel op te ruimen en de grote vaas weer schoon te krijgen. Geef liever een paar mooie bloemen met een klein vaasje of een gemakkelijk te onderhouden plant.

2. Comfortabele Sokken

antislipsokken

Leuke, warme sokken  met noppen onder zijn ideaal voor wie veel rust en toch af en toe moet opstaan.

3. Persoonlijke Sfeer: 

Fijne zachte kussens of een mooie kussenhoes  kunnen de dagelijkse omgeving comfortabeler maken.

4. Creatief Schrijven:

One line a day dagboek

Een ‘One line a day’-dagboek is een prachtige manier om dagelijkse momenten vast te leggen. Hierin kun je vijf jaar lang elke dag een paar regels schrijven. Fantastisch om later terug te lezen wat er de jaren ervoor die dag gebeurde.

5. Bezorg een maaltijd:

bezorgmaaltijd

Kook een of meerdere maaltijden die gemakkelijk kunnen worden ingevroren en ontdooid. Plak er een briefje op met de inhoud en instructies hoe het opgewarmd moet worden.

  6. Creatief bezig:

diam

Ook leuk is een kant-en-klaar hobby-pakket, om b.v. scrapbook, sieraden of maken van kaarten, tekenen of schilderen of bijvoorbeeld diamond painting

 

 

€15 – € 25 presentjes


Bezorg je zieke vriend of vriendin een fijne dag. Empathische cadeaus onder €25 voor dierbaren, zoals bijvoorbeeld:

1. Natuurlijke afleiding:

Een raamvoederhuisje voor vogels voor de patiënt die veel op bed ligt of op de bank in de buurt van een raam. Voor urenlang kijkplezier en afleiding.

  

2. Creatieve afleiding:

Het grote creatief doeboek voor volwassenen (specifiek voor jonge meiden), voor vele uurtjes afleiding voor de crea-bea’s onder de zieken.

 

 3. Toch dankbaar zijn:

Positief blijven is heel belangrijk voor iemand die chronische pijn heeft of ziek is en dat lukt veel beter als je elke avond een ‘dankboek‘ invult.  Hierin schrijf je elke avond drie dingen waar je die dag blij van werd.

 

 4. Perfect boek voor een pijnpatiënt:

Over leven met pijn

Als degene waarvoor je een cadeau zoekt chronische pijn heeft, is het boek Over leven met pijn de meest waardevolle gift die je kunt geven. Het staat vol met praktische tips die onmiddellijk toepasbaar zijn in het dagelijkse leven met pijn. Je gunt iemand daarmee echt een beter leven, ondanks de pijn.

 

5. Informatie over chronische pijn:Pijn, een expeditie

Andere goede, informatief boeken over chronische pijn zijn ‘De pijn de baas’ van Frits Winter, ‘Pijn, een expeditie naar onbekend gebied’ van Sanne Bloemink, Bevrijd van pijn van Louis Zantema of ‘Pijn en het brein’ van Joke Vollebregt en Annemarie Fleming.

 

6. Samen erop uit:Dagje uit

Een tegoedbon voor een dagje samen weg. Als de patiënt zich goed genoeg voelt kun je hem of haar ophalen en ergens (met de rolstoel of de auto) mee naar toe nemen, al is het maar om ergens een ijsje te gaan eten of te gaan lunchen. Of haal haar op voor een (door jou betaald) bezoekje aan de pedicure zodat haar voetjes eens lekker verzorgd worden.
En als de patiënt nog niet fit genoeg is, heeft hij of zij toch iets om naar uit te zien.

 

7. Warmte en comfort:warmte

Een warmtekussen dat in de magnetron opgewarmd wordt en lang warm blijft. Je hebt ze in meerdere vormen, zoals een U-vorm voor nekpijn.

 

 8. Praktische hulp:

Bedtafeltje

Een bedtafeltje is uitermate handig voor iedereen, die veel tijd op bed doorbrengt. Voor de laptop of tablet, op te knutselen of om aan te eten.

  9. Helpende hand:

Een ideaal attribuut voor je tablet is een iPad kussen dat je op je buik of benen kunt leggen, zodat je het tablet niet zelf hoeft vast te houden.

 

 10. Afkoelen:Verkoelingssjaal

Dankzij de klimaatsverandering hebben we steeds extremere temperaturen in de zomer. Een afkoelshawl is de redding voor veel zieken, die vaak een slechter functionerende interne thermostaat hebben.

  

 11. Prettig binnenklimaatdiffuser

Om een gezonde leefomgeving te creëren is een diffuser ideaal. Je kunt hem ook gebruiken voor aromatherapie door etherische oliën aan het water toe te voegen.

 

Andere prijscategorieën:

Gratis cadeau voor zieke

Troost en ondersteuning

Laat je leiden door je hart en ons zorgvuldig samengestelde keuzemogelijkheden. Elk geschenk is geselecteerd met de gedachte om comfort en liefde te bieden aan zij die het moeilijk hebben. Laat je inspireren door de mogelijkheden die ieder budget biedt.

Met een van deze welgekozen cadeaus, laat je niet alleen zien dat je geeft om iemand’s welzijn, maar draag je ook bij aan hun herstelproces. Elk gebaar, groot of klein, draagt een krachtige boodschap van steun en verbondenheid.

Conclusie

Cadeaus voor een pijnpatiënt of chronisch zieke kunnen variëren van kleine attenties tot grotere investeringen in comfort en ontspanning. Het gaat erom dat je laat zien dat je aan hen denkt en bereid bent om hun leven een beetje gemakkelijker en aangenamer te maken. Elk van deze suggesties is zorgvuldig gekozen om een glimlach te brengen op het gezicht van iemand die het moeilijk heeft. Vergeet niet dat het beste cadeau vaak je tijd, aandacht en empathie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *